joi, 29 iunie 2023

Sport.ro - motivele pentru care merită să urmărim Campionatul European de Tineret U19👉 PRO ARENA

 

Pentru prima dată în ultimii 23 de ani, România găzduiește un turneu internațional major de handbal – Europeanul de tineret (W19 EHF EURO) – ultima competiție găzduită de țara noastră fiind Europeanul de senioare din 2000, împreună cu Ungaria.

Cele mai puternice 16 echipe din Europa își vor da întâlnire la Pitești și Mioveni între 6 și 16 iulie, iar ”tricolorele” vor să reușească o performanță cât mai bună în fața propriilor fani, România fiind una dintre cele mai titrate echipe din Europa la această categorie de vârstă, reușind să câștige titlul în 1998 și 2000, plus un bronz în 2007.

Care sunt, însă, motivele pentru care ar trebui să urmărim turneul final din România și la ce ar trebui să ne așteptăm de la ”tricolore”, ale căror meciuri vor putea fi urmărite pe PRO ARENA și VOYO, pe 6, 7 și 9 iulie, în direct de la ora 19:45.

Actuala generație este cea care a încheiat pe poziția a 14-a la Mondialul Under-18 de anul trecut, desfășurat în Macedonia de Nord. În acel turneu, ”tricolorele” au remizat cu Olanda, iar în grupele principale au pierdut la limită cu Coreea de Sud, câștigătoarea trofeului, 31:33, dar și cu Germania, 27:28, în ultima secundă a meciului disputat la Skopje. Peste această generație a trecut, însă, un an, iar jucătoarele au căpătat și mai multă experiență.

La turneul de anul trecut, cea mai bună marcatoare a României a fost interul stânga Maria Diana Lixăndroiu, care a reușit 50 de goluri, clasându-se pe poziția a 12-a în topul golgheterelor. Deși a retrogradat cu CSM Slatina, Lixăndroiu a impresionat chiar la Europeanul de senioare, acolo unde și-a făcut debutul la un turneu major la EHF EURO 2022, având patru goluri reușite în meciurile desfășurate tot în Macedonia de Nord. Un inter de forță, care are și o viteză bună, Lixăndroiu are toate șansele să fie un adevărat star.

Pe același palier se situează și Alisia Boiciuc, jucătoare care a semnat cu Corona Brașov din sezonul următor. Un centru inteligent, care are și aruncări bune, Boiciuc a avut 37 de goluri la Mondialul Under-18, dar a fost jucătoarea care a dat cele mai multe pase decisive, 36, cu o medie de 5.14 pase decisive pe meci.

O altă jucătoare care se anunță a fi o componentă a naționalei României în viitor e extrema dreaptă Mihaela Mihai, care a participat la ambele Mondiale din 2022, de tineret și de junioare, făcându-și debutul și la senioare la națională la EHF EURO 2022, dar și în echipa lui CSM București, acolo unde va evolua și în sezonul viitor. În actuala stagiune, Mihai a avut 9 goluri în EHF Champions League

La Europeanul de tineret din 2009, golghetera turneului a fost Lois Abbingh, jucătoare care a devenit și golghetera Mondialului de senioare din 2019, iar în All-Star team-ul turneului au pătruns Estavana Polman, Angela Malestein sau Katarina Jezic. În 2017, golghetera Europeanului de tineret a fost Sorina Grozav, iar în echipa turneului au pătruns Henny Reistad, Katrin Klujber sau Bo van Wetering. Doi ani mai devreme, în 2015, Djurdjina Jaukovic și Emily Bolk au făcut și ele parte din All-Star Team.

Mai mult, din echipa campioană a României în 1998 a făcut parte Cristina Vărzaru, în cea din 2000 au jucat Ionela Stanca, Valentina Elisei sau Tereza Pîslaru, iar în 2007, când România a câștigat bronzul, din lot a făcut parte și Cristina Neagu. Așadar, Europeanul de tineret e locul unde jucătoarele de perspectivă strălucesc și arată primele momente fantastice din carieră. Practic, starurile din viitor vor apărea, în prim plan, pentru prima dată la Pitești și Mioveni în acest turneu.

Săli noi, condiții excelente

Cu excepția sălii din Cluj, arenele din Pitești și Mioveni sunt, poate, cele mai moderne de la ora actuală din România. Sala din Pitești a fost deja plină la meciul cu Portugalia, câștigat de echipa de senioare, cu peste 4.500 de fani în tribune, la un meci sold-out, în care publicul a contat mult în victoria ”tricolorelor”, creând o atmosferă fantastică, așa cum ar trebui să fie la fiecare meci de handbal.

Atât Pitești Arena, cât și Sala Sporturilor din Mioveni sunt două arene noi, moderne, dotate la standarde europene, care au fost inaugurate în urmă cu un an, respectiv cu doi ani în urmă, așadar oferă cele mai bune condiții pentru desfășurarea bună a partidelor, 56 programate la W19 EHF EURO 2023. Mai mult, o organizare excelentă ar putea aduce pentru România și turneul final de senioare din 2026, acolo unde FRH speră să preia organizarea de la Rusia.

Nume mari prezente la Pitești și Mioveni

Spuneam mai devreme numele care au impresionat, în trecut, la Europeanul de tineret. Și nici la Pitești și Mioveni nu vom duce lipsă de jucătoare cu potențial uriaș. Pe lângă cele trei tricolore amintite mai sus, pe parchetul sălilor vor apărea și câteva dintre numele considerate deja staruri în handbalul european. Unul din ele e Julie Mathijsen Scaglione, golghetera Mondialului Under-18 de anul trecut și deja câștigătoare a EHF European League cu Ikast Handbold. Daneza de 19 ani va juca, în sezonul viitor, contra lui CSM București în Champions League.

Ungaria e una dintre forțe la acest nivel, actuala generație fiind campioană europeană și medaliată cu bronz la Mondial în ultimii doi ani, iar Petra Simon și Julia Farkas se anunță ca fiind doi interi de care vom mai auzi. Gemenele Lylou și Enola Borg, fiicele fostei internaționale franceze Myriam Korfanty, sunt și ele printre numele mari prezente în România, la fel ca și olandeza Jalisha Loy, probabil viitorul centru al naționalei olandeze, dar și extrema suedeză Stella Huselius, fiica fostului jucător de hochei Kristian Huselius, care a strâns 666 de meciuri în NHL.

❤️💛💙PRO ARENA și YOUTUBE FRH👀

 

Meciurile echipei Naționale a României, de la Campionatul european de handbal feminin pentru Tineret, vor putea fi urmărite la Televizor


     Au mai rămas doar câteva zile până la startul Europeanului de tineret, găzduit de România, la Pitești

și Mioveni, iar pregătirile loturilor celor 16 echipe participante au intrat pe ultima sută de metri.


    Naționala României va avea trei meciuri de pregătire, în cadrul Trofeului Carpați Niro U19, pe 30 iunie, contra Macedoniei de Nord, pe 1 iulie contra Serbiei și pe 2 iulie contra Elveției. Toate meciurile României încep de la 17:30.

    Meciurile de la Trofeul Carpați vor fi transmise, în direct online, pe canalul FRH pe YouTube: https://m.youtube.com/@FrhRomania/videos


„Tricolorele” vor lua, așadar, contact cu Pitești Arena, sala în care se vor desfășura meciurile de la turneul final în aceste zile, iar turneul propriu-zis va începe pe data de 6 iulie, România debutând contra Islandei.


    FRH anunță, pe această cale, că toate meciurile naționalei României vor fi transmise de postul de televiziune PRO ARENA, postul care asigură transmisiunile atât în Liga Zimbrilor, cât și în Liga Florilor – MOL și în Cupa României – Râureni.

Așadar, toți fanii care nu pot ajunge la Pitești și Mioveni în timpul turneului pot susține echipa din fața televizoarelor sau în aplicația VOYO, acolo unde meciurile vor fi disponibile (un abonament este necesar pentru a le urmări).


    În cazul în care România se califică în grupele principale și în fazele finale ale W19 EHF EURO 2023, meciurile vor putea fi urmărite, în continuare, pe PRO ARENA și VOYO.


   Sala Sporturilor Mioveni va găzdui meciurile din grupele C și D, iar meciurile din grupele A și B se vor juca la Pitești Arena


Grupa A: Croaţia, Elveţia , Suedia, Olanda


Grupa B: România, Germania, Portugalia, Islanda


Grupa C: Ungaria , Norvegia, Franţa , Serbia


Grupa D: Danemarca, Muntenegru, Cehia, Macedonia de Nord


Din lotul României fac parte 7 jucătoare de la CNOPJ Baia Mare: Alisia Boiciuc, Denisa Romaniuc, Cristina Danciu, Diana Neagu, Sorina Brîndușa, Maria Groșan și Mihaela Rusneac. 

Antrenor principal: Simona Maior Pașca


Programul transmisiunilor TV (PRO ARENA ) de la W19 EHF EURO 2023:


Miercuri, 6 iulie: România – Islanda

Joi, 7 iulie: România - Portugalia

Vineri, 9 iulie: România – Germania


*Toate meciurile vor începe la ora 19:45

Hai, România!

Pregătiți de spectacol - cele mai bune tinere handbaliste din lume sunt prezente la Mioveni/Argeș



Pitești Arena găzduiește în perioada următoare două evenimente importante handbalistice: Trofeul Carpaţi Niro U19 (30 iunie – 2 iulie), respectiv Campionatul European W19 EHF Euro 2023 (6-16 iulie).


În cadrul Trofeului Carpați Niro U19, alături de naţionala României vor fi prezente reprezentativele Macedoniei de Nord, Serbiei și Elveției.


Programul:

30 iunie

15:00: Elveția-Serbia;

17:30: România – Macedonia de Nord;


1 iulie

15:00: Elveția-Macedonia de Nord;

17:30: România-Serbia;


2 iulie

15:00: Macedonia de Nord-Serbia;

17:30: România-Elveția.


Biletele pentru aceste partide le puteti cumpăra de la casieria arenei, ce va fi deschisă în zilele desfașurării jocurilor, dar și online: https://bilet.ro/evenimente?categorie=Handbal.

Hai, România!

sâmbătă, 24 iunie 2023

EHF Champions League - sezonul 2022/2023


 

Handbalul Sport Național - RAMADA PITEȘTI


Reunite pe 5 iunie la București, tinerele handbaliste ale României au pornit pregătirea finală pentru evenimentul major al verii cu un stagiu de pregătire la Covasna. 

A urmat cantonamentul de la Mioveni și venirea la Pitești, orașul unde naționala U19 va disputa și partidele grupei B de la Campionatul European de Tineret 2023.

▪️6 iulie: 🇷🇴 vs. 🇮🇸 Islanda//ora 19:45

▪️7 iulie: 🇷🇴 vs. 🇵🇹 Portugalia//ora 19:45

▪️9 iulie: 🇷🇴 vs. 🇩🇪 Germania//ora 19:45

👉Fetele sunt cazate în aceste zile la Hotelul Ramada din Pitești. 

Încrederea și căldura suporterilor contează enorm, ca sprijin pentru fiecare pas spre performanță. 

EHF Euro 2023 W19 va fi la Pitești și Mioveni, între 6 și 16 iulie. Se pun la punct ultimele detalii pentru vânzarea biletelor.

Până atunci, între 30 iunie și 2 iulie, jucătoarele noastre vor face reglajele fine la Trofeul Carpați Niro, alături de Serbia, Macedonia și Elveția, pregătind împreună evoluții cât mai bune la W19 EHF Euro 2023.

Hai, România! 🇷🇴

luni, 19 iunie 2023

Naționala U19 a României joacă la PITEȘTI toate meciurile grupei de la Campionatul European


 🏟 Pitești Arena va găzdui meciurile naționalei 🇷🇴 U19 la EHF EURO, competiție organizată în județul Argeș💜 PITEȘTI și MIOVENI😃😃

🆙 Tricolorele mici vor juca de la ora 19:45, toate cele 3 meciuri ale Grupei B din care fac parte.

▪️6 iulie: 🇷🇴 vs. 🇮🇸 Islanda

▪️7 iulie: 🇷🇴 vs. 🇵🇹 Portugalia

▪️9 iulie: 🇷🇴 vs. 🇩🇪 Germania

🏋️‍♀️ Programul echipei naționale:

▪️5-6 iunie: control medical INMS

▪️7-11 iunie: pregătire centralizată

▪️12-16 iunie: pregătire centralizată

▪️17-19 iunie: jocuri internaționale

▪️19-22 iunie: pregătire centralizată

▪️22-26 iunie: amicale Trofeul Carpați U19

▪️6-17 iulie: Campionatul European U19

❤️💛💙HAI ROMÂNIA ❗💪💪

We Love Handball România - Nicoleta Alexandrescu


 Handbalul românesc are încă doi manageri acreditați, în urma absolvirii cursurilor Universității din Koln: Nicoleta Alexandrescu și Alexandru Nițișor


Managerul European de Handbal este un proiect al Federației Europeane de Handbal (EHF). Se caracterizează prin specificul handbalului, orientarea practică ridicată și integrarea aspectelor juridice, economice, psihologice, media, de management, dar și de marketing.

Cursul de certificare constă din cinci module, durează aproximativ 12 luni, și urmează o abordare interdisciplinară, adică fiecare modul constă din părți teoretice și practice care sunt predate de experți din diferite discipline (de exemplu, economie, drept, comunicare, psihologie).

Dar cine sunt cei doi absolvenți români?

𝗡𝗶𝗰𝗼𝗹𝗲𝘁𝗮 𝗔𝗹𝗲𝘅𝗮𝗻𝗱𝗿𝗲𝘀𝗰𝘂. Se numără azi printre cei mai apreciați angajați din cadrul FRH, unde activează de 9 ani. În prezent, ocupă funcția de antrenor federal și este team-managerul naționalei feminine de handbal. Înainte de a deveni Manager European de Handbal, „Gusi”, așa cum mai este cunoscută în lumea handbalului, a obținut și diploma de Master Coach. Tototdată, este doctor în handbal.

🗣️ „Îmi place să fiu tot timpul cu informațiile la zi. Cititul mă relaxează, prefer să lecturez tot ce ține de handbal, despre noile tendinețe, astfel că am urmat și aceste cursuri. Pentru mine, această acreditare reprezintă în primul rând o confirmare a ceea ce știam deja să fac.”

𝗔𝗹𝗲𝘅𝗮𝗻𝗱𝗿𝘂 𝗡𝗶𝘁̦𝗶𝘀̦𝗼𝗿. A crescut la Vâlcea în echipa lui Ioan Gavrilescu și Petre Berbecaru. Este fost arbitru - candidat EHF, iar azi este coordonatorul departamentului internațional de la SCM Râmnicu Valcea. Totodată, este membru în Biroul Executiv al forumului cluburilor europene, unde mai sunt reprezentanți de la Gyor, Vipers și Esjberg.

🗣️ „Ceea ce se întamplă la Universitatea din Koln este mai mult decât o aprofundare academică a principalelor ramuri ale managementului sportiv. Interacțiunea cu specialiștii din domeniile de care aparțin si studiile de caz parcurse conferă o unicitate acestui program, pe care îl consider absolut necesar pentru o dezvoltare reală a handbalului.”

În total, handbalul românesc are cinci Manageri Europeni de Handbal. În trecut au mai absolvit cursurile Nicolae Luca, fost team-manager la CSM București, azi director în cadrul FRH, Vasile Viman, fost președinte la Minaur, și Radu Miclăuș, fost președinte la Corona Brașov.

Bogdan Vasiliu: "A scăzut mult valoarea jucătoarelor din România"

 

👉Știu că toate cluburile mari din România au academii, au început să producă jucătoare, dar succesul acesta nu vine peste noapte, durează câțiva ani. 

Durează un ciclu de 6-7 ani să produci o jucătoare. La nivelul întregului club, din sponsorizări aducem undeva la 3 milioane de euro iar acest lucru ne ajută să investim în creșterea copiilor”, a declarat recent Bogdan Vasiliu la Digi Sport.

joi, 15 iunie 2023

Fetele naționalei de Tineret (U19) au ajuns la MIOVENI


 După stagiul de pregătire fizică de la Covasna, echipa națională U19 a intrat la antrenamente în Sala Sporturilor din Mioveni până în 18 iunie, când va intra în programul de la Pitești Arena.

Între orele de muncă, s-au strecurat și întâlniri surprinzătoare și pline de bucurie cu Președintele FRH - Federația Română de Handbal, domnul Constantin Din, și cu absolvenții clasei a patra din imagini.

Hai România! 6-16 iulie 2023

miercuri, 7 iunie 2023

Alexandru Weber: "Avem cel mai puternic campionat intern"


👉 În Danemarca sunt trei echipe bune, în Franța, trei-patru echipe, în Ungaria se detașează Gyor și Ferencvaros și mai au încă 2-3 formații bune, iar Vipers câștigă la pas titlul în Norvegia, nu are adversar. 

Toate aceste cluburi de top nu au mai mult de 8-10 meciuri dure pe plan intern până spre finalul anului competițional. În schimb, în România, chiar și echipa de pe locul 10 are forță azi, iar un club are vreo 20 de meciuri tari din 26. Nu ai cum să atingi tot timpul un vârf de formă. Cu ritmul din România pe plan intern, poate că Vipers nu ar putea să aibă aceleași rezultate în Liga Campionilor. 

Echipele din Final Four-ul Ligii Campionilor și-au programat vârful de formă pentru această perioadă, pentru că au putut acest lucru. În schimb, echipele de la noi, au jucat aproape săptămână de săptămînă la intensitate maximă. 

Și nu mai pun la socoteală faptul că foarte multe jucătoare merg și la echipele naționale. Sunt de părere că azi avem cel mai tare campionat intern din handbalul feminin.”