duminică, 23 iunie 2024

Ierarhia finală - Liga Florilor MOL, sezonul 2023/2024

 


1. CSM BUCUREȘTI - 73 puncte

24 victorii, 1 egal și 1 înfrângere. CAMPIOANA ROMÂNIEI va juca în LIGA CAMPIONILOR și la anul, competiție unde a ajuns sezonul acesta "doar" până în sferturile de finală.

Adi Vasile a câștigat al 7-lea titlu de campioană a României din istoria clubului... Dar se desparte de CSM București după zece ani (5 ca principal)

2. RAPID BUCUREȘTI - 64 puncte

21 victorii, 1 egal și 4 înfrângeri. Vicecampioana are șanse mari să primească o invitație europeană și să continue aventura Champions League - anul acesta nu a reușit să treacă faza grupelor, una deosebit de puternică

3. GLORIA BISTRIȚA - 60 puncte

20 victorii, 6 înfrângeri. Echipa antrenată de Florentin Pera a ajuns până în Final Four-ul EHF European League (argint), dar a reușit să ducă și competiția internă cu Rapid pentru locul 2 până în ultimele etape (bronz). 

Bistrița a jucat și în Final Four-ul Cupei României (medalie de bronz după finala mică câștigată în fața Rapidului). 

Conducătorii echipei - Emil Radu Moldovan dorește o participare pe bază de invitație în Liga Campionilor.... 

4. HC DUNĂREA BRĂILA - 59 de puncte


19 victorii, 2 egaluri și 5 înfrângeri. Cel mai bun sezon din istorie pentru echipa de la Dunăre: locul 4 în campionat, argint în Cupa României și Final Four EHF European League. 

Bilete europene și pentru sezonul viitor👆de notat și performanța echipei de Tineret ce a câștigat Campionatul Național.

7 plecări și 6 veniri până la această oră, DIANA LIXĂNDROIU cel mai sonor nume👉a prelungit și Jan Leslie

5. SCM RÂMNICU VÂLCEA - 49 de puncte

16 victorii, 1 egal și 9 înfrângeri. Echipa antrenată de Bent Dahl a aplicat pentru un loc european 

Pleacă Hosu și Roch, vine Julie Foggea în poartă. Alte achiziții: Alicia Toublanc, Andreea Bujor, Iryna Mokat. Revin Asma Elghaoui și Jovana Kovacevic după concediul de maternitate 

"Ne vom bate la medalii" - Bent Dahl, care a prelungit contractul și cu naționala Cehiei

6. SCM CRAIOVA - 35 de puncte

11 victorii, 2 egaluri și 13 înfrângeri. Departe de primele clasate - de bătălia europeană, Craiova a evoluat fără griji sezonul trecut

👉Bogdan Burcea a plecat la jumătatea sezonului, foarte multe handbaliste au părăsit și ele orașul oltean (12)👆 cunoaștem deja noile nume ale echipei:

Asli Iskit Caliskan, Zeljka Nikolic, Camila Micijevic, Francielle Da Rocha, Teodora Popescu, Andreea Mihart, Katarina Dzaferovic, Patricia Moraru, Valentina Blazevic

7. GLORIA BUZĂU - 34 puncte 

11 victorii, 1 egal și 14 înfrângeri.

8. CORONA BRAȘOV - 32 puncte

10 victorii, 2 egaluri și 14 înfrângeri 

9. BAIA MARE - 31 puncte

10 victorii, 1 egal și 5 înfrângeri. Un sezon de tranziție pentru gruparea băimăreană 👉 s-au retras Ana Maria Tanasie și S. Vujovic - spre alte destinații: Pandzic, Ujkic, Borș și Kerekes. 

Pentru noul sezon, avem 6 noi achiziții la Baia Mare: Yulia Dumanska, Jessica Quintino, Andrijana Tatar, Emilia Galinska, Teodora Damian și Fie Woller.

10. MĂGURA CISNĂDIE - 31 puncte

Echipa județului Sibiu a mizat pe straniere, spațiul ex-iugoslav (5 din cele 7 achiziții sezonul trecut au fost straniere!)

Măgura Cisnădie nu a avut un sezon strălucit, dar a reușit să se salveze direct👉o ocupat primul loc deasupra liniei barajului: 9 victorii, 4 egaluri și 13 înfrângeri.

11. CSM TÂRGU JIU - 30 puncte

10 victorii, 0 egaluri și 6 înfrângeri. Au trăit periculos în ultimele etape gorjencele -: jocul rezultatelor le-a trimis la baraj!

Handbalistele antrenate de Liviu Andrieș au trecut însă cu bine de turneul de la Mioveni - 3 victorii din 3👉probabil la fel ca și sezoanele trecute se merge pe stabilitate, prelungiri multe și câteva achiziții noi

12. HC ZALĂU - 23 puncte

7 victorii, 2 egaluri și 17 înfrângeri 

Obiectiv îndeplinit la Zalău - handbalistele lui Tadici au obținut clasarea pe loc de baraj la finalul sezonului și au trecut cu bine prin emoțiile turneului de menținere în Liga Florilor.

13. ȘTIINȚA BUCUREȘTI - 0 puncte

0 victorii, 0 egaluri și 26 înfrângeri 

14. DACIA MIOVENI - minus 7 puncte

5 victorii, 1 egal și 20 înfrângeri 

👆 Campanie impresionantă de achiziții înaintea sezonului. Apoi... 🙈🙈al 3-lea an consecutiv cu antrenorii demiși după 2 etape❗.... 

Mioveniul încheie sezonul pe teren, însă de pe ultima poziție a clasamentului: penalizată pentru neplata obligațiilor contractuale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

CRISTINA NEAGU la ultimul sezon👉